Rólam

 

Őszinte leszek, nem tudom mikor kezdődött!

MI volt előbb a spiritualitás, a tánc, a masszázs…..

Vajon fontos ez?

Mindegyik jelen van az életemben most!

De ha mélyre ások, akkor azt kell mondanom, hogy a tánc volt az első ami beírta magát az életembe. Vidéken több 10 éve még csak az iskolában volt lehetőségünk arra, hogy táncot tanuljunk.  Az iskola szervezésében szalontáncok (keringő, tangó, cha-cha, rock-and-roll…) alaplépéseit sajátítottuk el. Majd aztán középiskolában már mi magunknak szerveztünk egy újabb tánckurzust az oktató segítségével.

Később belekóstoltam a hip-hop-ba is a Zoltán Erika féle tánciskola kiszervezésével, azonban rájöttem, hogy ez nem az én táncom.

Ezzel párhuzamosan belekóstoltam a hastáncba is.

Ez az a tánc amiben megtaláltam magam. Ahol aztán táncoktatóvá fejlesztettem, képeztem magam, hogy hivatalosan is oktathassam a táncot. Rengeteg hölgynek segítettem az alapok elsajátításában, sokan megfordultak az óráimon!

A táncos éveimnek köszönhetően, valahol valamikor bekúszott a gondolat a fejembe a masszázsról. Az egészségügyi főállásom mellett  (képi diagnosztikai asszisztens) elvégeztem néhány képzést ezen a vonalon is. Majd  úgy döntöttem, hogy a közalkalmazotti státuszomat vállalkozóira módosítom.

2014 őszétől főállású táncoktatóként és masszőrként élem az életem.

Masszőrként fontosnak tartottam, hogy még jobban megismerjem az emberi testet, így rengeteg továbbképzést elvégeztem. (ide tegyünk egy linket ahol a végzettségeimről szóló papírjaim vannak feltöltve). Sok technikát megtanultam, hogy minél nagyobb segítségére lehessek a hozzám panasszal fordulóknak!

A masszázs már kifutóban van az életemből, leginkább a különböző mozgásszervi panaszokkal (derék, hátfájás, teniszkönyök….), sportsérülésekkel, sport okozta izomegyensúly megbomlásokkal foglalkozom, valamint az ehhez kapcsolódó fájdalomcsillapításokkal.

Ezen tanulmányok, a táncolás, a nyitottság közepette a gyermekeimnek köszönhetően a spiritualitás is visszaszökött az életembe, Igen vissza, mert gyerekkoromban már volt egy-két spiritualitáshoz kötődő élményem!

Vagyis összegezve, jelenleg táncoktatóként, rehabilitációs edzőként, és spirituális konzulensként teszem a dolgom.

 

Végzettségek, továbbképzések